Jacuzzi


Chillen bij het zwembad


Maron aangepakt :)



Biertje erbij



Tenissen

Vrijdag ochtend waren we (red. roy en ik) vertrokken vanaf de oppaallaan in Hoofddorp.
Daar was het nog wel een uitdaging om alles in de auto te krijgen, uiteindelijk kon er niks meer in en zijn we vertrokken rond een uur of 9.



De reis verliep heel erg goed, geen enkele file tegengekomen, zelfs in de buurt van Parijs waar iedereen zo bang voor was. We wisselden af en toe af zodat het wat minder vermoeiend was en we hadden iets boven Parijs met Maron en Floor afgesproken. Zij kwam 5 minuten na ons aan dus de timing kon bijna niet beter.




Bij de parkeerplek/benzinestation waar we op hun hadden gewacht viel me oog op een hele dure auto , namelijk de Bugatti Veyron, we zijn dus snel een kijkje gaan nemen (de meisjes bleven in de auto, vonden er niet zoveel aan).



De vader van Roy had doorgegeven dat hij op vakantie was in de buurt van Tourse, en aangezien dat op onze route lag, besloten we langs te gaan. We zijn heerlijk uit eten geweest aan een leuk riviertje of zo.



Na lekker gegeten te hebben besloten we door te kachelen en hebben we even contact gehad met Mark en Nick. Zij zaten in de buurt van Bordeaux en wij waren nog niet zo moe dus besloten we ook met hun af te spreken 3/4 uur na Bordeux in een of ander vaag dorpje. We hadden een erg goedkoop "hotel". Maar we hadden in ieder geval een bed ( incl de TGV die om de tien minuten langs kwam)



De volgende dat zijn we door gaan rijden, en alles ging voorspoedig. Om een uur 7 uur locale tijd kwamen we aan.

Afgelopen week moest ik op school nog een paar cursussen volgen. Het was heel interessant.

Maandag kregen we les over aviation security, dat betekent dat we leren hoe we moeten omgaan met verdachte dingen of mensen en bijvoorbeeld hoe we mensen moeten boeien als ze vervelend gaan doen in het vliegtuig (dus pas op mensen ! ;) )

Woensdag kregen we een bijzondere cursus hoe we een brandje moesten blussen en we mochten dat ook nog uitproberen met een soort nep toestel waar dan brandjes in gesimuleerd worden.
Dat lukte allemaal wel aardig, maar we raakte bij de eerste oefening (van de drie) aardig in paniek en ik smeet de nep pop aardig hard op de grond, hij kreeg volgens mij een paar gebroken ribben maar hij vloog in ieder geval niet in de fik :)
Na deze cursus hebben we nog een flink aantal leraren een leuk cadeautje gegeven en afscheid genomen, ze waren erg emotioneel met het afscheid nemen van ons, maar ik denk dat ze het overleven :)

Morgen ga ik dan aan mijn reis naar Portugal beginnen, ik heb er erg veel zin in maar vind het toch wel een klein beetje spannend, voor het eerst weg van huis en dan meteen zo ver.

Alles is al ingepakt en hopelijk is er genoeg ruimte over in de auto:)
Deze route gaan we rijden.

Het logofeest van de 0807 klas was weer gezellig. Foto's ervan staan hier online: klik.

Roy, Werner en ik gaan in Portugal samen in een huis, dus vonden we het een goed idee om alvast te gaan zoeken voordat we daar aankomen.
De eerste maandag in Portugal is een hotel verblijf al inbegrepen in onze lening, maar daarna moet iedereen zelf een huis zoeken. We zijn via via in contact gekomen met een klas (0703) die al bijna klaar is en dus binnenkort terug gaan naar Nederland.

We gaan dus hun huis overnemen en we zijn er erg blij mee, het huis is erg ruim en is erg dicht in de buurt van Evora, we hoeven amper 3 km te rijden naar het vliegveld en het is volgens hun 10 minuten lopen naar het centrum. Erg relaxed dus.

Als we daar zijn moeten we nog wel het een en ander gaan regelen om het huis daadwerkelijk over te nemen, administratieve dingen met de makelaar. Maar we zijn erg blij dat we een mooi huis hebben gevonden.

Het huis bevind zich hier: klik


Aangezien piloten schijnbaar veel moeite hebben met spellen, heb ik een leuke mok van mijn ouders gekregen:


FPM: 89%
INS: 88%


Geen slechte cijfers om een mooie week me af te sluiten, het was heel hard werken maar het resultaat mag er zijn; gemiddeld 94% voor blok twee.


Vanavond naar het logofeest van 0807 en dan flink ontspannen want dat kan ik wel gebruiken nu.


Al mijn vakken zijn in een keer gehaald, dus dat betekent dat ik vrijdag (29 augustus) naar portugal vertrek :)

Een beetje teleurstellend begin, maar nog steeds een voldoende.

AGK: 86%

Het volgende examen ging een stuk beter;

M&B:
100%

Vandaag begonnen met de eerste examendag.

Air Law: 98%
IFR: 100%
Operational Procedures: 96%

Al met al een goede dag, maar ik ben wel doodmoe. Gelukkig nog maar vier examens :)

Morgen begint mijn laatste examen week, en ik begin met Air Law , Ops en IFR op maandag.
Dan volgen er op donderdag en op vrijdag allebei twee.

Hier een leuke filmpje voor de vermaak

Vandaag de allerlaatste schooldag gehad wat betreft de ATPL theorie.
Natuurlijk hebben we nog groundschool in Portugal en moeten we altijd up-to-date blijven met theorie. maar de 14 vakken waar we nu 8 maanden over hebben gedaan zijn afgesloten !

Van de week de laatste finals gehad, 94% engines, 91% FPM en 95% MAB.

nog een weekje de tijd om voor te bereiding op onze examens en dan lekker knallen in de examenweek.

Morgen begint mijn laatste week theorie in nederland, we hebben welliswaar wat theorie in portugal over de vliegtuigen maar het grootste deel zit er bijna op !

Aankomende week vier testen, 3 finals (mass en balance, FPM en engines) en een officiele IFR rt examen.